Curs a Florència: Primer dia, primeres impressions

El primer dia ha mamprés d'una manera curiosa: m'he despertat sobtadament, quasi a les cinc de la matinada i tot es movia, també el llit. En un primer moment vaig pensar que podria ser una manifestació de la síndrome de Stendhal, ja que Florència és realment bella i dóna per a això, però després me'n he adonat de que era un terratrèmol. Bon començament! - he pensat-
Ja a Europass, hem començat la jornada amb una benvinguda, una breu presentació dels participants i informació sobre la setmana de treball. 
El grup és molt interessant, ja que hi ha 11 persones de 6 nacionalitats diferents i de set centres distints. 

A continuació, Susan Gagliano, que dirigeix el curs, ha començat a mostrar-nos algunes de les eines necessàries per a avaluar l'ambient escolar, tant des del punt de vista del professorat, com de l'alumnat.
Com a professionals de l'ensenyament és primordial que puguem combinar les nostres capacitats emocionals (soft skills) amb les nostres capacitats cognitives o tècniques (hard skills) per a aconseguir bons indicadors d'èxit real a l'aula.
També caldria preguntar-nos si el nostre alumnat posseeix eixe tipus de capacitats, ja que les habilitats socials són absolutament necessàries per a aprendre a col·laborar amb els seus iguals i interrelacionar-se de manera satisfactòria. 
Segons Lei Han hi ha dues classes "d'habilitats blanes": les internes (amb ú mateix) i les externes (amb els demés).
Tot junt seria la intel·ligència emocional i social, concepte que seria desitjable aplicar, tant a l'aula, com a la comunitat escolar i al currículum per tal d'aconseguir un entorn positiu, que fomente la curiositat i la tolerància.
Per últim, hem fet, per torns, algunes presentacions sobre els nostres centres i el nostre treball actual en ell.

Comentarios

  1. Pues me parece muy interesante la propuesta por la que habéis comenzado y creo que será útil para la tutoría que tienes, bastante necesitada de estas habilidades. Ya nos vas contando!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario