Jobshadowing a Eslovàquia dia 4



Hui m'han explicat més en profunditat en què consisteix el Programa de Seccions Bilingües.


El Ministeri d’Educació d’Espanya té a Eslovàquia el programa educatiu de seccions bilingües, mitjançant el qual, i per Acord bilateral, s’ofereix en set centres públics educatius eslovacs la possibilitat de cursar en eslovac i en espanyol l’ensenyament secundari i el batxillerat, per a obtindre els títols de batxillerat eslovac i espanyol.
La particularitat d’este programa d’estudis bilingües a Eslovàquia consisteix en què a més d’impartir totalment en espanyol la Llengua, Literatura i Cultura espanyoles, també s’imparteixen parcialment en espanyol les assignatures de Biología, Física, Matemàtiques i Química.

L’Agregaduria d’Educació a la República Eslovaca és l’oficina de representació del Ministeri d’Educació i Formació Professional espanyol, integrada en l’ Ambaixada d’Espanya a Eslovàquia i depén administrativament de la Conselleria d’Educació de Polonia.

L’objectiu prioritari de l’ Agregaduria d’Educació és el recolzament a l’ensenyament de l’espanyol en el sistema educatiu eslovac i la difusió de la llengua i la cultura espanyoles a Eslovàquia. Per tot això, i amb col.laboració amb el Ministeri d’Educació eslovac i en funció del conveni bilateral vigent entre els dos Ministeris, es creen i recolzen diferents accions entre les que destaquen:

-El programa de Seccions Bilingües hispano-eslovaques.
-La promoció i divulgació de la universitat espanyola a Eslovàquia.
-L’organització de cursos de formació i perfeccionament didàctic del professorat d’espanyol.
-L’edició, distribució i préstec de publicacions relacionades amb l’ensenyament de l’espanyol i en espanyol, així com la difusió de la cultura espanyola I hispanoamericana.
-La tramitació d’ homologació, convalidació i reconeixement de títols i estudis.
-El foment de relacions bilaterals i en el marc de la Unió Europea, entre institucions educatives dels dos països.
-El recolzament a projectes educatius o culturals relacionats amb la llengua o la cultura espanyoles.
Altres activitats i serveis en línea de l’Agregaduria: Blog de la biblioteca i el catàleg de la bibloteca.

Fàtima Romero

Comentarios