Jobshadowing a Eslovàquia - dia 2


El segon dia hem analitzat el sistema educatiu amb els diferents professors; en general a Eslovàquia i en particular als centres bilingües. Al centre s’imparteixen cinc cursos, al final del cinqué curs es fa un examen per a obtindre el títol de Batxillerat. L’ anomenen l’examen de Maturita.
Aqui podeu veure la taula periódica il.lustrada que han fet els alumnes


M'han agradat molts aquests treballs que han fet els alumnes de llengua castellana.
Hem van comentar que tots els directors de les Seccions Bilingües de Eslovàquia estaven reunint-se aquest matí amb el Director General de Cooperació i la Subdirectora. S'interessaren sobretot per les necessitats de les Seccions Bilingües en general. Trobe que és un tema molt interessant i que molts de nosaltres desconeixem: les Accions Educatives espanyoles a l'estranger, i sobretot a Europa.
Per una altra banda, la cap de departament d'espanyol, Petronela Bombová, m'ha explicat el repartiment de les hores dins del sistema bilingüe de les seccions. 
El primer curs es donen 20 hores de llengua espanyola, que inclou 8 hores d'espanyol que dóna un professor eslovac, 8 hores amb un professor d'origen espanyol i 4 hores de terminologia de Matemàtiques, Química, Física i Biologia.
Els professors de ciències són d'origen espanyol per a que tinguen una certa base de vocabulari. Enguany, un professor és el que dóna totes les assignatures de terminologia.
A més a més, si hi ha més de 24 alumnes es desdobla el grup.
Segon curs. Es donen només 5 hores de castellà, 2 impartides per una professora eslovaca i 3 per un professor espanyol.
Les assignatures de : Física, Química i Biologia s'imparteixen dos hores en espanyol i dos en eslovac.
En Matemàtiques, són dues hores en espanyol i dues en eslovac. La resta de les hores es donen totalment en eslovac.
Tercer curs. Els alumnes reben 4 hores de.castellà impartides per professors d'origen espanyol. Les assignatures de : Física, Química, Biologia i Matemàtiques es reparteixen de la mateixa manera que al segon curs.
Quart curs. Les hores de castellà disminueixen a tres hores setmanals, Biologia, Química i F'isica es reparteixen en una hora en Espanyol i una hora en eslovac. En Matemàtiques, els alumnes donen 3 hores en espanyol i dos en eslovac. A banda d'això, tenen dues hores de conversa com a optativa.
Cinqué curs. Els alumnes tenen quatre hores de castellà. Tres hores de literatura i cultura espanyoles impartides per professors del programa i quatre hores de conversa. Poden escollir tres seminaris de tres hores dins de les quals poden escollir un seminari de matemàtiques en espanyol. 

Fátima Romero

Comentarios

  1. Siempre me ha llamado mucho la atención que la fiesta de La Tomatina de Buñol, tenga tanta repercusión internacional. Pero observó que también en Eslovaquia es un tema de interés en las clases de castellano.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario