Cuarto día Jobshadowing en Millau.

Hui  6 de desembre,dia de la Constitució, el dia ha despertat amb pluja. Com cada matí el despertador sonava a les 6:30 i la caferera del pis no ens volia oferir eixe cafè que necessitàvem per funcionar (no passa res,serà xocolate).

La primera classe ha sigut d'ESPANYOL amb els alumnes de cinquiéme (11anys), hem tingut l'oportunitat de donar a conéixer el nostre centre i així ho hem fet per poder dur a terme l'intercanvi  College Aymard- Patacona el proper curs 2019-20. L'alumnat semblava molt il.lusionat i emocionat,algun d'ells ja estaven preparant les maletes sense oblidar-se'n el banyador.

 

Mentre esperàvem que la secretària ens comunicara la despesa del pis, hem estat conversant amb una altra profe d'espanyol,Eva, i ens ha dit que el centre no era massa conflictiu a nivell de comportament.Hi ha molta diferència amb centres de les perifèries de la ciutat i també de Paris.

Certament la disciplina predomina a la majoria de les aules. S'han fet les 12:00i hem eixit del centre per dinar i que la fina pluja ens refredara el cap, l'atenció i concentració a cada reunió i aula és màxima.


Ja són les 13:45 i caminem cap al COLLEGE en busca de "Cheri"el professor de SEGPA.



 I què és això? Bé,aquell alumnat que per diversos motius no aconsegueix  els objectius marcats,fan les seues classes amb una metodologia diferent i la seua manera d'aprendre és DE FORMA DIDÀCTICA I MANUAL.




Hem visitat taller de pintura i comerç .El més curiós era que cada alumne tenia el seu espai de treball i a més identificat amb el seu nom.




Ens hem quedat amb la boca oberta de veure tot el que havien fet en la Comunitat Educativa ( pintura decorativa de les portes, mosaics,decoració pareds del menjador, dinamització mural del pati...).






Alumnes que amb 13-14 anys comencen a fer-se camí en el mon laboral.IMPRESIONANT.




No volem oblidar el paper tan important del personal de LA VIE SCOLAIRE (estudiants universitaris pagats per l'Estat) que s'encarreguen de controlar les absències de l'alumnat,disciplina,guàrdies,cridar pares...sön els que millor coneixen els alumnes i les famílies.El centre compta amb 16 persones que formen el grup de La VIE SCOLAR.

Continuem treballant,són les 16:00 i ens espera l'ASSISTENTE SOCIAL. Amb ella hem tractat temes de vital importància.Quines mesures prendre davant "L'ABSENTISME I EL COMPORTAMENT VIOLENT I/O AGRESSIU"



Qui intervé en les mesures per previndre l'ABSENTISME?
-Vie Scolaire.
-Professour Principaux.
-Departament social.
-Educador.
-Si hi ha desprotecció  intervé la FAMÍLIA D'ACOLLIDA.

Problemes greus de COMPORTAMENT: 
-Consell orientador mental: CPE ( Es redacta un escrit i es proposa que l'alumne/a vaja a ITEP o IME. En cas que els pares no accepten serà la Justicia qui decideix.
-Cada 6 setmanes es reuneix la comissió per parlar de l'alumnat,al seguiment intervenen totes les institucions.
-Educador per fer acompanyament.
-Treballar per projectes professionals.

I com allò que no S'AVALÚA  ES ... hem fet presència a una AVALUACIÓ DEL 1r trimestre.

Ya saliendo nos hemos topado con la enfermería del centro, donde una enfermera está a jornada completa y cuentan también con la visita regular de un médico. 



Impresionante, ¿no?

A continuación hemos visitado la biblioteca del centro.







Y nos hemos reunido allí con Colette para concretar los aspectos relativos al intercambio de alumnado entre el colegio Marcel Aymand y el IES La Patacona para el curso 2019-20.



Ahora vemos el intercambio más centrado, con fechas, actividades y  propuestas concretas. Hemos creado una red de confianza entre el profesorado y eso nos da mucha seguridad para llevar la propuesta a las familias. 

Queremos agradecer desde aquí el trabajo realizado por Colette para nuestro Jobshadowing de esta semana. 
Esperamos  y confiamos en que esta relación profesional vaya avanzando. ¡Seguro!




Para finalizar el día hemos participado en una reunión de evaluación de los alumnos correspondientes a la clase 4  (2 ESO).  Son 29 alumnos y tiene una duración de 60 minutos. 




La reunión está dirigida por la profesora principal y una de las dos vicedirectora a del centro. En primer lugar la profesora realiza una valoración general y analiza los datos generales de la clase. Así mismo recuerda que hay 8 alumnos que tienen un informe médico y una propuesta de adaptación, de la que os dejamos un ejemplo. 






Asisten también un alumno y una alumna que, a diferencia que en España, permanecen  durante toda la sesión escuchando las apreciaciones de todos y cada uno de los alumnos de su clase.



Los alumnos toman notas de todas las apreciaciones que hacen de sus compañeros y hacen un seguimiento de la evaluación en estas hojas con el fin de poderles informar a todos después. 



En la reunión  el profesorado va hablando uno por uno de los alumnos. Se valoran las notas con  respecto a la media del aula, así como las características específicas, dificultades y propuestas, para cada uno de ellos. Se felicita o se remarcan aquellos aspectos como concentración, atención irregular, falta de concentración, 



Esta es la hoja de seguimiento individual de cada alumno. En el margen inferior se reflejan las notas de la tutora. 



Nos llama la atención que a la sesión de Evaluación  pueden asistir también padres y madres delelegados o de la asociación de padres, que pueden intervenir al final de la reunión. 

Y bueno,  y ahora si para terminar, pregunta que os dejamos en el aire..¿qué os parecen los carteles que hay en todas las clases? 


   
¿ Y estos otros que se encuentran en el despacho de la directora? 





Interesante, no? 

Comentarios

  1. Lo que hacen con estos chavales con el programa SEGPA es algo espectacular. Hay que tomar nota.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pues si Jordi, el tema de la aproximación y el contacto con el mundo laboral es muy interesante.

      Eliminar

Publicar un comentario