JOBSHADOWING BATH 4t DIA: NORTON HILL SCHOOL

Norton Hill es defineix com un centre coeducacional i no selectiu per a alumnat d'educació secundària. En aquesta escola hi trobem un grup format per 5 alumnes autistes procedents majoritàriament del Fosse Way School. 

El professor Tim Carter és el tutor d'aquest grup anomenat A5. Ens ha explicat amb tot

tipus de detall com estan organitzats i com es du a terme el període d'aptació d'aquest alumnat en la dinàmica del centre. El seu treball es veu reforçat per un TA (teacher assistant) qui treballa dins de les aules com a reforç del professorat. Tim suposa per a l'alumnat inclós a aquest grup un recolçament fonamental per a que la inclusió siga efectiva. Els ofereix pautes de treball, orientació i un espai físic creat per a atendre les seues característiques i oferir-los un ambient de treball òptim fora de situacions que poden ser estressant per a ells. 



Hem tingut la sort de poder parlar amb dos dels membres d'aquest grup, Oliver i Ben ambdós interessats per la vessant artística que els ofereix el centre, en concret el drama; tenen molt clar que el seu futur està en la interpretació.

Per altra banda, Tim ens ha mostrat les instal.lacions del centre i ens agradaria comentar un aspecte que ens ha agradat molt, i no sols ací sinó en els altres centres que hem visitat al llarg d'aquesta setmana: l'aula de tecnologia alimentària.


En aquestes aules els alumnes aprenen tot el necessari per a l'elaboració de menjars, treballant totes les competències clau que pogau imaginar: lingüística, matemàtica, sentit de la iniciativa i esperit emprenedor i social i cívica. Encara que hem detectat que l'aspecte més saludable de l'alimentació s'ha de millorar prou, proposant hàbits alimentaris més equilibrats.


Per acabar la jornada de hui hem tornat al Fosse Way on hem continuat observant algunes de les propostes d'aquest centre com són una sessió d'adquisició d'habilitats socials basada en la importància de la comunicació no verbal i la darrera del dia; una valoració comparativa i pràctica de diferents smoothies. 

Avui hem marxat amb una certa melangia ja que demà ja s'acaba la nostra estada per terres angleses, encara que també tenim ganes de compartir i posar en pràctica algunes de les experiències adquirides per ací. La inclusió...SI QUE ES POT!



Comentarios